Jij besluit geen slachtoffer te blijven

Stoere man of vrouw, jij besluit geen slachtoffer te blijven

 

Oké…je bent genadeloos gevloerd door het gewetenloze en ábnormale gedrag van een narcist(e). Je oorspronkelijke levenslust, vertrouwen en identiteit bijna ‘verschwunden’. Beroofd van wie je in de kern bent, opgebrand, verward, angstig, geshockeerd en getraumatiseerd. Maar… zo hoeft het niet te blijven voor jou.

Jij bezit een oerkracht en een ‘zeker weten’ dat wat jou is overkomen absurde en een genadeloze mindfuck was waarvan je het bestaan nog niet wist. De gewetenloosheid en het onrecht dat jou is overkomen heeft je geshockeerd.

Je wéét dat je meer bent dan wat er nu van je over is. Veel meer! Je bent gebruikt, juist vanwege je kwaliteiten. En die kwaliteiten moeten weer schitteren.

Je wilt loskomen, herstellen, herpakken en overwinnen. Jij wilt die kracht inzetten om te groeien. Je wilt niet alleen het misbruik verwerken, waardoor je vernederd en getraumatiseerd voelt…maar je wilt ook boven jezélf uitgroeien.

Je bent straks niet meer te manipuleren, gebruiken nóch te verleiden. Je bent niet meer bang rigoreuze keuzes te maken, los te laten, alleen te staan én op te komen voor jezelf

Vanaf nu neem jij de regie over je leven. Je laat je niet langer gebruiken of manipuleren, door niemand. Niet door je partner, niet door je familie, niet door je vrienden, je werkgever of collega’s. Ook niet door alle mooie beloftes en geweldige succesverhalen op social media!! Want oh, wat willen we die graag geloven. Wat wordt er toch klakkeloos overgenomen en geloofd….Tenenkrommend.

En, en dit is ook heel belangrijk:

Ook laat je je niet meer sturen door je eigen oude ego of je eigen oude ongezonde-patronen! 

 

Dubbel getraumatiseerd / Second rape

 

Je bent bereid door het dal van afkicken en eventuele eenzaamheid te gaan om er sterker dan ooit uit te komen. Sterker dan jij was vóór de ervaring van narcistisch misbruik. Als dit betekent dat je vrienden kwijtraakt, je baan of de ‘steun’ van anderen; so be it.

Bij narcistisch misbruik raken veel mensen niet alleen door de narcist(e) getraumatiseerd, maar doen ontwetende omstanders en soms zelfs ook professionals als huisartsen, advocaten, rechters en psychologen uit onwetendheid, daar nog een dikke schep bovenop. Dit wordt ook wel ‘second rape’ genoemd. Second rape is dus niet iets wat alleen betrekking heeft op seksueel misbruik.

Je raakt dubbel getraumatiseerd door opmerkingen en oordelen van omstanders. Daardoor raak je het vertrouwen in de wereld volledig kwijt. Dat ligt niet aan jou! Het gebeurt bijna alle slachtoffers van narcisten en psychopaten, zéker als deze hoge of populaire ‘statussen’ in de maatschappij hebben.

Jij dult geen machtsmisbruik, chantage en manipulatie meer. Niet door narcisten maar ook niet door omstanders en groepsdruk. Je laat je niet meer kleineren door anderen maar ook zeker niet meer door jezelf. Jij wilt groeien, je dromen waarmaken en overwinnen!

 

Ben jij klaar om de trossen los te gooien en een nieuwe koers te varen?

 

Ben je bereid om ook 100% eerlijk naar je eigen gedrag en motivaties te kijken en deze om te buigen als nodig? En ondanks de sh*t die jou is overkomen, bezit je nog je vriendelijkheid, respect en fatsoen naar anderen? Ben je bovendien bereid kleine stappen te nemen om je, misschien nog onbewuste, angsten te overwinnen?

Jij weet dat een betere wereld begint bij jezelf. En dat daar geen ruimte is voor misbruik en onrecht. Meehelpen aan een betere wereld geeft jou zingeving en een doel. Een zinvol bestaan vult die oude leegte in jou op een gezonde manier. Geen enkele narcist kan nog aan die voldoening tippen. Op die manier zullen zij geen grip meer op jou krijgen. En dat is mijn missie. Hoe meer mensen hier niet meer in mee gaan, hoe minder ruimte er komt voor narcistisch gedrag.

Herken jij jezelf hierin maar kun je hierin een periode steun, klankbord en coaching gebruiken? Dan ben ik er voor jou.

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt uit het web van narcistisch misbruik te stappen en hier nooit meer in verstrikt te raken, dan zul je een omslag moeten maken op veel gebieden in je leven.

Als je niet eerlijk naar jezelf durft te kijken, stappen durft te zetten, niet wilt dromen, doen en groeien, dan is mijn coaching niet voor jou. Als je daarentegen wilt én durft en je hierbij hulp nodig hebt;  dan ben ik er om je hierin bij te staan.

 

Lukt het jou niet los te komen van deze traumaband? Schrijf je dan in voor de online cursus ‘loskomen van een toxische relatie’ :

Herstellen van narcistisch misbruik
error: Content is protected !!